– Vi hev oss ikke på bølgen, vi skapte den

Lørdag 15. oktober deltar Larvik storband for første gang på Lillestrøm storbandfestival. Med seg på notestativet har de musikken til Joni Mitchell.

– Det er lenge siden vi har vært med på en storbandfestival, forteller Taisto Onnela, som er leder av Larvik Storband. Videre forteller han at de ønsket å gjøre noe annerledes, og noe som ikke er blitt gjort av storband tidligere.

 – I de senere årene har hun gjort konserter med symfoniorkestere, så det er jo mye av hennes musikk som fenger. Likevel er det litt upløyd mark i storbandsammenheng.

Dette kan vokalist Guro van Germeten og saksofonist og leder i musikkutvalget, Arve Karlsen bekrefte. De har rundet YouTube for å finne passende arrangementer.

– Det er noen som har gjort et nummer her og der, men vi har ikke sett at det har blitt gjort en hel konsert tidligere.

Noen av disse arrangementene har de fått tak i, men de har også fått skrevet  arrangementer her i Norge. Konserten blir svært variert og med låter fra ulike epoker i Mitchells lange karriere.

Både Arve og Guro er enige om at det er overraskende komplisert å spille og synge låtene til Mitchell. Det er mye musikk og mange historier som befinner seg blant hver av låtene.

– Utfordringa er å formidle disse historiene når det skjer så mye med musikken. Det ligger lag på lag med historier i tekstene hennes, så det er min oppgave å få frem disse lagene med storbandet i ryggen, sier Guro.

– Jeg får helt gåsehud når jeg synger “Woodstock” med det store bandet bak.

I følge Arve og Guro er det en renessanse rundt Joni Mitchell nå. Det er noe med henne akkurat nå som gjør det sterkt å stå på en scene og formidle tekstene hennes. Men at Larvik storband har hevet seg på Joni Mitchell-bølgen som går, det er helt feil. Dette var planlagt lenge før, sier de.

– Vi hev oss ikke på bølgen, vi skapte den.