Kafe-K, Porsgrunn: Tom Waits med Larvik Storband, Trond Ytterbø og Guro von Germeten, 14.11.2021

Guro von Germeten er mest kjent som «hun med det lille røde trekkspillet» og et fyrrigt låtunivers av lidenskapelige ballader, skitne sjømannsviser og ville cabarettakter. Hun har sunget viser med Jørn Simen Øverli, spilt trekkspill med CC Cowboys og synger for tiden i  Tom Waits-hyllest bandet Heartattack and Vine med Hilde Louise Asbjørnsen. Guro har mottatt blant annet Prøysens kunststipend og Statens kunstnerstipend som populærkomponist og er for tiden i prosess med en doktorgrad i musikk på Norges Musikkhøyskole og juleturne med Frode Alnæs.

Trond Ytterbø er en av veteranene i det norske bluesmiljøet og frontmann i Notodden Bluesband, som også har samarbeidet med Torhild Sivertsen i flere tiår, og han har også hatt et nært samarbeid med legenden Jeremy Spencer fra Fleetwood Mac. Ytterbøes forhold til Tom Waits er et slags brorskap; Waits beveger seg ofte i et «bluesa» landskap, noe som kler Trond perfekt.

Larvik Storband har i mange år hatt et sterkt forhold til Tom Waits. De vakre melodiene og sterke tekstene gjør rennesteinspoesien, jazzen, bluesen og rocken fra Waits til et mørkt og sterkt, men vakkert univers.
Bandet har valgt låter fra hele Waits’ karriere, og satt dette sammen til en konsert der man får dypdykk ned i Tom Waits’ røykfylte verden av whisky, kvinner, religion, liv og død, lengsel og livsglede.
Tom Waits’ musikk egner seg utmerket for storbandformatet og arrangementene gir Waits’ musikk en helt ny drakt.

Musikalsk leder er André Kassen.