It’s almost like being in love

På den første varme vårdagen i mars, fylte Larvik Storband The Note i Sandefjord. Her ble stemninga svært god da de disket opp med kjente og kjære storbandlåter. 

Storbandet må stå skulder til skulder for å få plass på scenen, men mangel på plass gjør dem på ingen måte noe dårligere. De kicka i gang konserten med ingen ringere enn Glenn Millers “In The Mood” – opprinnelig fra 1939. Føtter i salen trampa takten, og det  var ingen tvil om at dette var stemningsskapende. Da vokalist Eva Therese Johansen kom på og sang “A-tisket, A-tasket” var det ingen tvil om at denne konserten var verdt å komme på. 

Musikalsk leder Andre Kassen måtte selv være en del av ensemblet, men han klarte, til publikums forståelse i alle fall, både å lede storbandet og å binde sammen konserten med en kort innføring til hver sang. I løpet av første dels 40 minutter, var storbandet innom alt fra Frank Sinatra, latinske rytmer, en duett av Eva Therese og Taisto Onnela til nydelige “Moon River” fra filmen “Breakfast at Tiffany’s”. 

For en må ikke glemme at storbandet har sin egen vokalist i tillegg: Nevnte Taisto Onnela som til vanlig spiller keyboard. I konsertens andre del briljerte han både med klassikeren “New York, New York” og “Have you met miss Jones”. Sistnevnte gjort mest kjent av Robbie Williams. Eva Therese som kvinnelig vokalist er heller ikke en nybegynner i dette, og hun trollbandt publikum med “When I fall in love” og “Orange Coloured Sky”. 

Likevel var det Larvik Storband som står igjen som de absolutte stjernene. En gjeng som tydelig var glad for å stå på en scene igjen for å formidle musikkglede.

Torkel Hasle som grunnla Larvik Storband var i salen, og vil tro han var stolt.