Hvem er du, André?

Larvik storband har fått ny dirigent. Men hvem er egentlig André Kassen? Hvilke drømmer og mål har han for storbandet, og hvor starta musikkinteressen hans? 

– Moren min har alltid sunget i kor. I tillegg var onkelen min med i Dizzie Tunes. Jeg fikk være med backstage og lydprøver fra jeg var liten, og jeg fikk nok sagmuggfeelingen der, forteller han. Videre gikk veien inn i korps som saksofonist, og etter hvert over i voksenkorps. 

– Du begynner der, ja, sier han og ler. Spørsmålet han har fått, er som overskriften: Hvem er du, André? 
– Jeg er saksofonist, svarer han. For det er det han er i bunn, men han jobber som frilans med mange ulike prosjekter, i tillegg til en deltidsstilling som produsent i Sørnorsk Jazzsenter.

Engasjert publikum er best
Med en så lang fartstid og interesse for musikk, må han vel ha hatt en del musikalske høydepunkt – både som artist og som lytter?
– Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra spilte på jazzuka i Skien, og det var rått. 

Som artist husker han spesielt godt en konsert de hadde med Scheen Jazzorkester i Bergen. 
– Publikum var helt i ekstase, og da er det en spesiell opplevelse å stå på scenen, sier han. 

Skummer fløten 
Og det var nettopp i Scheen Jazzorkester han fikk muligheten til å jobbe med storbandet i Larvik. Der spiller han nemlig sammen med den tidligere dirigenten, Magne Rutle. Scheen Jazzorkester er et ensemble de begge har vært engasjerte i siden oppstarten i 2010. Det må ha vært en av tidenes raskeste ansettelsesprosess, for etter en samtale, var André plutselig ny dirigent. 

– Jeg elsker storband, og det er et privilegium for meg å være dirigent for Larvik storband. En langsiktig plan er å delta på storbandfestivalen i Lillestrøm, fortsetter han. Ellers er det å jobbe sakte, men sikkert for å bli bedre. 

– Det er et utrolig bra utgangspunkt jeg starter med, så jeg skummer bare fløten, avslutter han fornøyd.